Endret: 8 okt 2020     Opprettet: 2 jul 2013

Om sameiet

Sameiet Lisa Kristoffersens plass er et moderne, veldrevet og hyggelig sameie på Bjølsen i bydel Sagene i Oslo. Sameiet har adresse Bergensgata 26 til 38, 0468 Oslo, og ligger ved Lisa Kristoffersens plass, rundkjøringen der Stavangergata, Moldegata og Bergensgata møtes.

Bygget ligger ved nordsiden av plassen, og ble oppført i 2004. Det består av 56 boligseksjoner og én næringsseksjon (Kiwi). Sameiet er veldrevet og har god økonomi. Det har felles bakgård med nabosameiet Voldsløkka Park og sameiene har også felles garasjeanlegg.

Hvem var Lisa Kristoffersen?

Lisa Kristoffersen (1833-1924) var en av byens originaler og kjent som dyrenes beskytter i Kristiania. I 1907 stiftet hun, sammen med venner, "Dyrevernlaget Lisa Kristoffersens Minde". Dette er i dag en stiftelse som forvaltes av Dyrebeskyttelsen Norge. Stiftelsen gir økonomisk støtte til aktivt arbeid for dyrevern og dyrevelferd.

I 1921 ble Lisa Kristoffersen tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv.

Etter sin død er hun blitt omtalt som landets første dyrevernaktivist. I 1934 fikk Lisa Kristoffersen plassen her på Bjølsen oppkalt etter seg. Til minne om henne ble det i 2019 satt opp et blått skilt i regi av Oslo Byes Vel. Sliktet står på veggen til bygget i Bergensgata 24, ved enden av Stavangergata.

Les mer om Lisa Kristoffersen på Wikipedia og om Lisa Kristoffersens plass i Oslo byleksikon.