20 jun 2017

Voldsløkka blir konsertarena

Som kjent skal det holdes et stort arrangement på Voldsløkka 2. juli. Det kommer trolig rundt 30.000 mennesker til konsertene denne dagen.

Det var Dagsavisen og VG som først meldte at konsertarrangør Atomic Soul hadde fått ja fra Bymiljøetaten og Bydel Sagene til å bruke Voldsløkka idrettspark til sommerkonserter. Dette blir Oslos største konsertarena.

Arrangementet kalles Oslo Sommertid, og har OBOS som hovedsponsor. Sagene IF skal ha flere hundre frivillige i aksjon, og bruke inntektene til nytt klubbhus på Voldsløkka.

Styrelederen både for Lisa Kristoffersens Plass og Voldsløkka Park har stilt seg undrende til at sameiene ikke er blitt involvert i prosessen. Og bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg i Bydel Sagene sier at hun synes det er rart om naboer ikke er varslet og gitt mulighet til å komme med sine innspill. Hun vil derfor oppfordre kommunen til å lytte til naboene før man gir ny tillatelse til en ny konsert neste år.

Uansett - årets arrangement er snart en realitet. For noen dager siden fikk alle beboere et infoskriv fra Oslo Sommertid i postkassene våre. Her er teksten i sin helhet:

KJÆRE NABOER AV VOLDSLØKKA IDRETTSPARK!

Sommerens store familiefest nærmer seg, og da blir Voldsløkka gjort om til konsertarena med musikk og moro for hele familien! Etter å ha snakket med en del av dere, ser vi at det er mange av de samme spørsmålene som stilles, så her kommer litt mer informasjon om OSLO SOMMERTID DEN 2. JULI 2017:

HVA SKJER PÅ VOLDSLØKKA 2. JULI?

Det forventes ca. 30 000 store og små til musikkfesten. Området åpnes klokka 14:00, og publikum har fått beskjed om å ikke stille tidligere (og vil bli bortvist fra området inntil dørene åpner). Vi gir tydelige beskjeder til publikum om å ta hensyn til området rundt Voldsløkka ved adkomst og avgang. Siste konsert er ferdig klokka 21.00, og da vil området tømmes for folk.

HVEM ER PUBLIKUM?

Dette er et familiearrangement, og det kommer familier fra både fjern og nær. Det vil ikke være alkoholservering, og all sikkerhet, informasjon og oppfølging er tilpasset målgruppen.

NÅR ER BYGGEPERIODEN?

Vi begynner byggeperioden søndag den 25. juni. Da vil vi sette ut gjerder og sikre leieområdet. Scenen begynner vi å bygge påfølgende tirsdag. Det vil være noe støy i forbindelse med riggingen, men vi forsøker å holde pause i perioden småbarn sover i barnehagene rundt området.

Lydprøver vil i all hovedsak skje på lørdag den 1. juli. og det vil også være støy fra konsertene under selve arrangementet søndag den 2. juli. Vi forholder oss til regelasjoner og retningslinjer godkjent av bydelsoverlegen.

Nedrigg begynner umiddelbart etter konsertslutt klokka 21:00. Vår leieperiode løper til 06.07.2017 og da skal alt være rigget ned og tilbakestilt.

FÅR PUBLIKUM PARKERE?

Nei. Det er gitt beskjed om at det ikke er noe parkering i området, og vi henviser alle publikummere til å reise med t-banen fra Nydalen.

ER DET NABOBILLETTER?

JA! Vi ønsker å invitere alle naboer til arrangementet og har lagt til side billetter til 200 kroner stykke (pluss billettavgift). Om du og familien ønsker å delta, send ditt fulle navn og adresse på mail til nabo@oslosommertid.no, så vil vi sende deg link til nabobillettene (max. 5 pr. husholdning)

ANDRE SPØRSMÅL OG GENERELL KONTAKT:

For informasjon om arrangementet, kart over området, musikkprogram o.l., gå til vår hjemmeside: http://oslosommertid.nooslosommertid.no. For andre spørsmål og henvendelser, ta gjerne kontakt med oss på nabo@oslosommertid.no.

Vi vil også nevne at Sagene IF stiller til kjempedugnad, så til alle dere engasjerte i idrettsforening: for fantastisk gjeng dere er!

Vi håper og tror dette blir en fantastisk dag for publikum og nærmiljø, og takker for alle engasjerte naboer!

Vennlig hilsen

Oslo Sommertid