21 jun 2019

Gode sommertips

Sommer og ferietid er her - og her er noen sommertips fra styret!

 

1. Husk å skru av vannet
Skru igjen hovedstoppekranen når du reiser bort. Vannskader er den vanligste skaden i norske hjem. Hver eneste dag i fjor ble det registrert mer enn 180 vannskader i norske boliger.

2. Grilling
Brannvernforeningen oppfordrer til aldri å bruke kullgrill på balkong i borettslag og sameier – på grunn av stor fare for brannspredning. Det er heller ikke tillatt å grille på svalgangene. Gassgrill kan benyttes på egen balkong, men det er også med gassgrill viktig å ta hensyn til naboene.

3. Sosiale sammenkomster
Det er ekstra hyggelig å være sosial om sommeren. Husk å ta hensyn til naboer dersom du har fest eller andre sosiale sammenkomster. Følg husordensreglene, og husk at det skal være alminnelig ro etter kl. 23.00.

4. Innbrudd
Tyver er gjerne på jobb når du er på ferie. Faren for innbrudd er større i ferietider. Meld fra til styret eller politiet om unormal adferd og aktivitet eller ukjente besøkende.

5. Alarm
Dersom du har egen alarm i leiligheten bør du ta en ekstra sjekk for å sørge for at alt virker som det skal før du reiser bort.

6. Brann
Sørg for å ha en fungerende røykvarsler. Test røykvarsleren regelmessig, gjerne hver måned og alltid ved lengre tids fravær. Dra gjerne ut stikkontakter også.

7. Forsikring
Dersom uhellet skulle oppstå, må du vite hvor du skal melde skade. Gjør deg kjent med dette før ferien starter.

8. Kontaktperson i styret i sommer
Har du behov for å komme i kontakt med styret i løpet av sommeren, kan du sende mail til lisakristoffersensplass@hotmail.com. I hele juli kan det ta litt lengre tid for å få svar.

God sommer!