Endret: 12 okt 2019     Opprettet: 11 okt 2019

Avduker blått skilt for å hedre Lisa Kristoffersen

Hun er omtalt som «Kristianias djerveste kvinne i åpen kamp». Lisa Kristoffersen kjempet for at dyrene skulle ha det bra. Hun regnes som landets første dyrevernaktivist, og var en pioner innen dyrevern. Lisa Kristoffersens plass, og vårt sameie, er oppkalt etter henne. Torsdag 17. oktober klokken 18.00 inviterer Dyrebeskyttelsen Norge og Oslo Byes Vel til avduking av blått skilt for å hedre byoriginalen fra Bjølsen.

Du som bor her i sameiet har kanskje tenkt: Hvem var denne Lisa Kristoffersen, egentlig? Vel, hun er altså en kvinne som virkelig har satt spor etter seg i hovedstaden.

Hun levde fra 1833 til 1924. I 1907, 74 år gammel, stiftet hun sin egen dyrevernorganisasjon der hun selv var inspektør, hun mottok Kongens fortjenstmedalje i sølv i 1921, og i 1934 fikk hun en plass på Bjølsen oppkalt etter seg - plassen vi bor ved.

Og nå blir hun altså hedret med et blått skilt i regi av Oslo Byes Vel. Arrangementet på Lisa Kristoffersens plass 17. oktober er et samarbeid med Dyrebeskyttelsen Norge, og starter klokken 18.00. Vi håper mange fra vårt sameie møter fram!